lördag 14 februari 2009

Mys ikväll...

Idag på dagen åkte jag och Neo ut till mammas affär i Gysinge (Gysinge hantverk) medan Klas jobbade, mysigt med en halvdag med mamma... Sen på vägen hem åkte vi in på affären och handlade lite till kvällens 3-rätters, det blev toast skagen till förrätt, sen helstekt fläskfilé och potatisgratäng till varmrätt och till efterrätt blev det blåbärs- & vitchoklad mousse:-)

Gulliga Klas kom hem men rosor efter jobbet, då blev jag lycklig:-) Älskar dig!!!

Ska väl ta och kolla lite på melodifestivalen och sen blir det sängen, för imorgon är det babysim på schemat, det ska bli roligt. Svärfar ska med och knäppa lite undervattens bilder på Neo hoppas de blir lyckade.

I Gysinge så var jag och Neo ute och gick ett bra tag och knäppte en massa vinter bilder åt mamma, åhhh vad underbart fint det var där ute, så synd att jag inte hade min kamera med mig, men tänkte att jag skulle sno lite av bilderna från mamma. Det känns nu som om man inte vill ha nå plusgrader förrän det är dags för snön att försvinna för säsongen för nu är det verkligen underbart ute men blir det lite töväder så blir allt förstört:-( Där ute så kände jag verkligen hur lugnet kom över mig och hur man fick lite nya krafter, måste nog åka ut sådär och njuta lite oftare:-)

ALLA HJÄRTANS DAG!



Vad passar då bättre än denna kärleksbomb? Jag hoppas ni alla får en underbar dag och att ni skänker en extra tanke till era nära och kära.

Förresten hur vet man vilka som är ens nära och kära? Vänskapen/Kärleken kan ju vara så olika från varsitt håll, en som jag tycker står mig så nära kanske inte alls känner att jag står lika nära. Om det är så kan man ju inte låta bli att bli besviken, men hur vet man? Äkta vänskap/kärlek går väl ut på tillit och just vänskap, kan man inte berätta allt/dela allt för/med varandra, är man då bästa vänner? Låg och funderade på det här inatt hur mina nära och kära ser på mig, de som jag delar med mig allt till, gör de samma sak till mig? Litar de på mig som jag på dem? Tycker man ska ta hand om varandra och tala om vad de betyder även om det inte är Alla Hjärtans dag! Bara en liten tanke...

fredag 13 februari 2009

Maxi en fredag, inte kul...

Fy för Ica Maxi på fredag eftermiddagar, var upp dit vid 17 tiden och det var såååå mycket folk, fanns inte ens en scanner när jag kom dit och det är ju inte direkt så att man vill handla utan scanner nu för tiden så det var bara att vackert stå och vänta tills de kom och fyllde på... Sen inne i affären det var folk precis överallt, så himla glad att jag åkte upp själv för det är inge roligt att ha barnvagn eller 2 vagnar för ingen tar hänsyn till att man har ett litet barn med.

Klas kom hem idag oxå de har så himla lugnt på hans jobb och inte klagar jag för det för jag HATAR hans kvällsskift. När han kom upp åkte jag upp till Maxi och skulle handla lite fredagsmys så det blev saker till en Tacogratäng och smågodis:-)

Imorgon är det ju Alla Hjärtans Dag och då blir vi väl bara hemma och myser misstänker jag, vi har inte bestämt nå men Klas jobbar på dagen, tänkte väl försöka göra nå mysigt av kvällen. Vi har årsdag den 19:de så det är ju en lite mer speciell dag för oss.

Det blev lite shopping...

Vi tog en tur ut till IKEA när det blev dags för Neo att sova, tänkte mest hadla värmeljus men det blev lite annat smått och gott oxå:-) Sen började vi kolla på kök och badrum, längtar så tills det är dags. Men till sommaren blir det att panela om och byta fönster på d halvan som är kvar sen ska vi riva och bygga nytt garage, så i år får jag iaf ny tvättstuga och klädkammare:-) Det blir ju trevligt att vi får en ny utsida på hela huset en mörkgrå träpanel istället för en ljusgrå/vit plastpanel som det är nu. Vi gjorde halva huset förra sommaren och vilken skillnad, efter denna sommar kommer det att se ut som ett helt nytt hus:-)

Vi var in och handlade lite mat på coop i Valbo men oj så dyrt det var där, känns som om man börjar bli gammal och gaggig när man tittar på priserna men båda jag och Klas reagerade på att det var en rejäl prisskillnad om man jämför med Willys och det var även dyrare än Maxi, bara så att ni vet:-) Jag har alltid varit en Ica människa, men Klas tyckte vi skulle testa Willys en månad bara för att jämföra lite och måste erkänna att det mesta var billigare på Willys och det har ju absolut inge sämre varor, så nu är det mest Willys som gäller...

Snart är det dags för lite mellis och lite sov för lillkillen för just nu var detinte mycket som var populärt här hemma....

Sömnbrist...

Hur får man en 5 1/2 månaders bebis att sova???? Visst han sover men inte många timmar i sträck utan han vaknar och är jätteledsen och vill helst tröstas av tutten men sen några veckor tillbaka är jag stenhårs med att det måste gå minst 4 timmar mellan varje amning för innan kunde det gå 1-2 timmar mellan varje. Men nu vaknar han ibland lika ofta och då är han som sagt var jätteledsen och måste vaggas till sömns vilket kan ta allt mellan 5 min och 2 timmar, känner att jag håller på att bli galen. Sen är min lilla son en riktig morsgris, så när han är trött är det bara mamma som gäller... Är bjuden på 30-års fest den 28 feb som jag väldigt gärna skulle vilja gå på men som sagt var dessa nätter, kommer ju inte ha nå roligt när jag vet att det inte funkar hemma så jag får väl helt enkelt stanna hemma:-(

Kylan verkar hålla i sig, -14,9 grader när jag gick upp, tur att vi har värme inne iaf. Men det verkar bli en strålande fin dag, fåse om jag försöker mig ut på en promenad eller om det är bäst att inte vara ute nå längre stuner med mina bihålor för det känns ju värre vid rejäla temperatur ändringar. Kanske blir en sväng till affären och ev. IKEA, det var längesen vi var där och skulle behöva fylla på med lite värmeljus inför helgen, det är så mysigt att tända en massa ljus när det är mörkt ute... Och imorogn är det ju ALLA HJÄRTANS DAG och då måste det ju vara lite mysigt här hemma:-)

torsdag 12 februari 2009

Du är vad du äter..

Ja då sitter man här framför Anna Skipper igen och får dåligt samvete, uscha buscha... Det verkar ju så enkelt, de får recept och allt så man kanske ska söka:-) Måste verkligen ta mig i kragen med vikten men tänker vänta tills det är helt slut ammat och det dröjer nog inte länge kvar nu är det endast nattamning på killens meny.

När Klas åkte till jobbet idag så slocknade jag och Neo 2 timmar i soffan och efter det kom Klas hem (gulliga Klas tog ledigt för att jag skulle få vila) men lite typiskt att när han väl gör det så känns det bättre vet inte om det var för att jag hade sovit eller om pencillinet redan börjat verka, vi kan ju hoppas på det sista.

Älskade mamma kom hit ikväll med en bukett tulpaner och en bok skallra till Neo, lite blommor muntrar ju alltid upp:-)

Det var ju det jag sa....

Det var bihålsinflamation, så nu är det 4 tabletter om dagen i 10 dagar som gäller och sen är jag förhoppningsvis frisk som en nötkärna igen:-) Började med 2 tabletter direkt när jag kom hem, bara att hålla tummarna att magen pallar det här.

När jag kom hem så hade underbara Klas börjat med lunchen, gud vad det känns lyxigt att slippa tänka på det ibland, jag gillar ju att laga mat men inte alltid. Nu sitter jag proppmätt här i soffan och mina killar ligger och busar på golvet, undra vem som har roligast?;-)

Kommer nog inte alls att hända så mycket spännande idag, känner inte för någonting vill mest bara ligga på soffan och slöa men det blir lite svårt när Klas börjar jobba kl 13:42. Hatar verkligen när han jobbar e.m aldrig känner man sig så fruktansvärt ensam som då och sen nu är det lite extra jobbigt när man inte mår bra själv...

Gnäll idag

Nu har jag äntligen ringt hälsoncentralen och jag fick en tid nu på f.m fåse vad de säger... Men jag hoppas verkligen att jag får nån typ av hjälp för mitt tålamod är inte alls bra nu när Neo gnäller. Känner mig verkligen som en dålig mamma, vill ju ha energin att göra allt för mitt lilla barn. Sen är jag även ganska less på att inte ha nån (typ mamma, pappa) här i stan, som bara kan sväng hit en snabbis för lite avlastning, det blir ju ett litet bekymmer om mamma ska åka hit efter jobbet, det blir ju så sent innan hon är här:-(

Undra om det är tänder på g för Neo, för jag tycker att han är så gnällig nuför tiden, känns som om jag håller på att bli tokig ibland men misstänker att det kanske hänger ihop med min huvudvärk. Sen så skulle jag nog behöva x antal timmars sömn, då min lilla kille gärna vill strula lite på nätterna:-( Usch känns som om ingenting är bra idag, hoppas det känns bättre efter jag varit på hc...

onsdag 11 februari 2009

Mobiltelefoner...

Neo älskar verkligen telefoner av alla dess slag och tv dosan är oxå väldigt intressant, så nu har jag dammat av en gamal mobil som han får leka med och helt plötsligt duger ingen annan leksak, inte iaf så länge han ser mobilen. Konstigt att en svart hrd grej med lite knappar på (den lyser ju inte ens!!!) är roligare än färgglada lesaker som piper och låter .

Vi fick reda på igår att bvc stängt resten av veckan för att sanera lokalerna, det går tydligen en grym magsjuka där, blev lite rädd vi skulle få nån liten bacillusk då vi var där i måndags men jag hoppas verkligen att vi klarade oss (peppa, peppa) för finns det nå värre än att kräkas. Sen vill man ju inte att lillkillen ska få det, tydligen är det fler barn från vårat bvc som hamnat på sjukhus för att de är så dåliga...

Idag på e.m kom min underbar bästa kompis Sara hit en snabbis, hon är verkligen världens underbaraste tjej:-) Är så himla glad att hon finns i mitt liv, henne kan jag verkligen prata med allt om. Tack för att du finns älskade vän!!!!

Kall om baken=Stor bak???


Korv och Pommes blev dagens lunch snabbt, enkelt och framförallt väldigt gott, det var verkligen längesedan vi åt det, känns som om man inte gör sån mat så ofta...

När det var dags för Neos f.m sov så tog jag och sambon en promenad på ca 1 timme men oj vad jag frös om rumpan, känns som om det är snäppet för kallt att vara ute och gå när det är ca -10 grader, alla säger att det finns inga dåliga kläder..... men vad gör man då jag hade mysbyxor och täckbyxor och ändå frös jag om rupa och lår? Kan ju inte behöva ännu ett par byxor, eller? Men har fått höra att man fryser där man har mycket fett, så kontentan av det är väl att jag har STOR bak, konstigt att jag inte fryser mer om magen då:-)

Var bara tvungen att lägga in ett kort på Neo, förr har han vägrat att skratta när man tar fram kameran men äntligen börjar det vända. Perfekt då det snart är dags för 6 månaders korten:-)


ToppHälsa

Fick nya nummret av ToppHälsa idag och man blir alltid lika peppad när man läser en träningstidning, känner att jag skulle vilja lägga om mitt levene totalt för att få bort allt de här sladdriga som finns på min kropp. Fanns ett inspirerande repotage om en tjej som hade kämpat sig ner från 137 kg till 85 kg och hon var inte klar än, men man blir ju så inspirerad. Hon levde dock på en lågkolhydrat diet och jag vet inte om jag skulle klara av att ta bort pasta, ris och sånt ur mitt liv, men tror att det är bra då man snabbt vill bli kvitt sötsuget. Tänkte nog försöka med välling vid läggdags så kanske det är slutammat snart och då blir det på med hårdhandskarna... Någon som har nå bra tränings/gå ner i vikt tips? Så tar jag gärna emot dem:-)

Idag är det lika kallt som igår, temperaturen visade - 12,7 grader när vi gick upp, men solen verkar komma upp idag oxå så det blir nog snart en promenad när det är dags för f.m sovet.

Huvudet känns lite bättre idag, kan bihåleinflammation gå tillbaka lite av sig själv? Vet ju egentligen inte om det är det för jag har aldrig haft det men när det gör ont från näsroten upp över ögonen och det pulserar bakom ögonen på nå vis när jag böjer mig ner, sen så har jag nog varit täppt i näsan i typ 3 veckor. Hatar det här, vill ju vara FRISK!!!

tisdag 10 februari 2009

Bihålsinflammation tro????

Har varit förkyld så länge nu, eller mest snorig kanske jag ska säga men nu har jag en djävulsk huvudvärk och det sitter i pannan, kan inte böja mig ner för det gör såååå ont sen så råkade Neo nocka mig lite löst och f-n vad ont det gjorde.

Idag upptäckte jag att våran lilla kille kan sitta, men han vickar gärna men ändå, han KAN sitta:-) Jag blir ju sååå stolt när det blir små framsteg...

Babysången idag var trevlig som vanligt, tycker vi är ett trevligt gäng mammor som träffas där, skönt att det håller på ända till maj:-) Efter babysången tog jag och Carro våra vagnar ut och gick en sväng så de små trollen fick sova lite, tog en sväng in på babybutien och köpte lite större nappar till nappflaskan så att vi kan börja med välling snart, han ska få några dagar till att vänja sig med att vara utan tutte på dagarna och sen ska vi försöka ta bort den helt i förhoppning av att han börjar sova bättre på nätterna.

Nu ska jag ta en dusch medan killen får leka lite utanför, bäst att passa på när han är på bra humör...

Babysång på menyn

Idag är det dags för veckans höjdpunkt nämligen babysången, tycker vi har så trevligt där. Jag, Neo, Carro och Tyra brukar ut och promenera för så att våra små liv får sova och vara pigga där men det blir nog kanske inte av idag det är nämligen -13,9 här, lite för kallt:-( Så det får bli en tupplur här hemma och sen bilen dit om det inte har blivit varmare vill säga.

Tycker att det är synd att det inte finns mer att göra för oss med lite mindre barn, det finns kanske mycket som man inte vet, men tycker att man borde få mer information om sånna saker när de fötts. För öppna förskolan känns det som om han är lite för liten för än, men snart så. Så länge glädjs vi åt babysim och babysång...

Nu är det dags för Neo och få lite frukost i magen för han kollar väldigt avundsjukt på sin far:-)

måndag 9 februari 2009

Stackars Neo!

Denna gång var inte vaccinet lika snällt, han mår inte alls bra nu. Han är jätte grinig och har feber, usch vad hemskt det känns att bara se på och så jobbigt att han inte kan prata och säga vad som är fel:-( Men det gick iaf jättebra att ta det, han blev bara ledsen i typ 3 sek när de tog dem.

Nu ska jag gå och stoppa en alvedon i rumpan på honom och stoppa honom i säng.

God natt!

Underbara vinterdag


Idag är det verkligen en perfekt vinterdag, skulle gärna haft en skoter nu och en kälke som vi kunde bädda ner Neo i och varit ute på en lång utflykt, jaja dröma kan man alltid göra. Vi har iaf varit ute på en promenad på nästan 2 timmar, tack underbara Carro och Tyra för sällskapet:-) När jag kom hem fick jag lite smyg träning iform av snöskottning, fick skotta fram gången till altan igen för att Neo skulle fortsätta sova där men när det var klart och han stod där och jag gick in och klädde av mig så tog det bara max 5 min innan han vaknade och då var det bara på med kläder igen och ut och hämta vagnen.
Usch om 1 timme är det dags för bvc, jag gruvar mig så för jag är SJUKT spruträdd så det är inte det lättaste att behålla lugnet när de ska sticka mitt barn, men det är väl bra träning även för min egen del antar jag. Så nu ska jag passa på att ge barnet och mig själv lite lunch innan det är dags att åka.
(Det blev gammal vinterbild för hade ingen kamera med ut idag men det är minst lika underbart fint ute idag)


Burrrrr..

Termometern visar -10,9 grader, jag som hade tänkt mig en riktigt lång promenad nu på f.m, men just nu känns det lite för kallt både för min och Neos del. Men det ser ut som om det kommer att bli en underbar dag så om jag väntar lite till och solen gått upp helt så kanske jag kan ta en lite sväng då.

Ska nämligen till bvc 13:45 Neo ska på läkarbesök och han ska även få 5 månades vaccinet, hoppas verkligen att det går lika bra som första gången. Men det är så skönt att de ger den vid läkarbesöket så att de är 2 st så de kan sticka i båda benen samtidigt, de får nämligen 2 sprutor nu varje gång ett valfritt för oss föräldrar men det fanns ingen tvekan om hur vi skulle göra då vi vill skydda vårt barn från så mycket vi kan. Men lite uppkäftigt är ju att barn som är födda f.r.o.m 1/10-08 får vaccinet gratis och vi som har fött våra tidigare får betala ca 2100 kr, men det är bara att betala och se glad ut.

Nu ska lillfisen få lite morgon tvätt och en ny blöja och sen blir det frukost, mums:-)

Ha en bra dag!

söndag 8 februari 2009

Nybakade bullar, mums!

Var som sagt var på lite kalas idag och när vi kom dit så pågick det bullbak för fulla muggar och finns det nå bättre än varma nybakta bullar? Presenterna blev perfekt, skönt. Tyckeratt det blir svårare och svårare att köpa presenter ju äldre jag blir, man tänker så mycket mer nu än vad man gjorde när man var yngre då köpte man något som JAG tyckte var fint och då blev ju allt så mycket lättare:-)

Sen nu på kvällningen kom svärmor och hennes sambo förbi med en massa barnmatsburkar och 2 par byxor och 2 st body till Neo, hon är ju för go:-)

Nu ska jag försöka få lillgrabben i säng och sen blir det till att krypa upp i soffan och mysa.

Dags att börja blogga:-)

Då får vi se hur vi klarar av det här med att ha en blogg, gillar ju att läsa andras så det är väl bäst att ha en egen, eller hur Bettan?;-)

Idag har jag och Neo varit i Valbo på babysim så att pappa fick sova ut efter sitt nattjobb, gud vad det är mysigt att bada med honom han älskar verkligen vatten. Idag så dök vi för första gången och det gick jättebra han sprattlade med benen när han kom upp så då var det bara att dyka ner igen.

Idag är det födelsedagskalas på menyn, så ska väl göra mig klar och efter det får jag väl försöka sätta mig in i det här...