lördag 21 februari 2009

Ensam ikväll igen...

Sitter här i soffan med datorn i knät och Neo ligger på golvet och leker, skönt att han roar sig lite längre tid själv nu än vad han gjorde för typ 1 månad sen, han vill ha ganska mycket närhet våran lilla kille.

Satt och kollade på tv nu på e.m när det helt plötsligt knackade på dörren, det var Klas pappa som kom förbi och ville ha en kopp kaffe, trevligt med lite sällskap:-) Neo vaknade efter ett tag och fick leka av sig lite med farfar, innan vi ringde hem Klas för lite middag det blev rester sen lunchen spagetti och köttfärssås, så skönt att inte beöva laga mat när jag och Neo är ensamma.

Det har inte hänt så mycket idag, vi tog en liten promenad när Klas vaknade och sen var det bara hem och laga mat innan det blev dags för honom att åka och jobba igen:-( Carro kom förbi en liten sväng och hämtade Tyras gipsavtryck som jag snodde med mig från bvc igår. Vi passade på att vara lite onyttiga och fikade lite, men från och med måndag är det slut på det, måste verkligen sluta med dessa dumma vanor nu. Vi kom fram till att 1 ätardag i veckan får vi ha, tror att det är viktigt för psyket. Sen så tror jag även att mitt psyke kommer att behöva t.ex frukten i småbitar för jag tror att jag behöver själva plock rörelsen oxå, det är nog lika som en rökare behöver vänja sig av med själva rörelsen lika mycket som med själva suget. Ska nog även köpa träningskort i veckan, allt kommer förhoppningsvis att lossna när jag väl kan ge allt när jag inte kan skylla på ammning eller att jag måste ta det lugnt efter förlossningen, så nu får det vara slut på undanflykter:-)

Nu ska jag leka och mysa lite med Neo innan det är dags för honom att hoppa i säng och för mig att kolla in fiaskot Melodifestivalen.

Ha en trevlig lördags kväll!!!

Kul utmaning!!

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

1. Vad heter du?: Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mars
3. Flicknamn: Malin
4. Pojknamn: Melvin
5. Yrke: Markplanerare
6. Färg: Mörkblå
7. Klädesplagg: Mammelucker
8. Mat: Makaroner
9. Sak i badrummet: Mugg
10. Plats/stad: Malmö
11. En orsak att vara sen: Motorstopp
12. Något man skriker: Mamma!
13. Film: Medan du sov
14. Något man dricker: Must
15. Band: Millencollin
16. Djur: Mask
17. Gatunamn: Milbostigen
18. Bil: Mustang
19. Sång: Mamma Mia

Jag utmanar:

Bettan, Malin, Amanda, Kajsa och Sandra

2 steg fram och 1 bak....

Natten har inte alls varit så bra som de sista, var lite oroig att det skulle bli så när jag la honom eftersom han är så mammig och mycket riktig Klas jobbade ju natt så jag hade inget val. Men läggninen gick jättebra, det är i stort sett bara att ge honom vällingen och sen brukar han somna direkt efter den, så även ikväll, han somnade ganska precis 20, sen vaknade han 22:30, 23:45, 01,30, 02,30 då fick han välling sen sov han till 06:30 då han tyckte det var dags att gå upp:-( Hatar att Klas måste jobba e.m och natt, tänk om han hade haft ett "vanligt" 7-16 jobb så hade vi kunnat köra på nå tills det fungerade klockrent, men nu är det e.m vecka nästa vecka så misstänker väl att vi snart är tillbaka på ruta 1:-( Nej Maria ryck upp dig och tänk ara positiva tankar, DET KOMMER BLI BRA SNART!!!

Igår morse när jag gick upp så tyckte jag att det såg konstigt ut under tröskeln mellan själva huskroppen och garage delen, det låg liksom lite isolering är och eftersom jag dammsugit dagen innan så viste jag att det kommit dit under natten, min första tanke var "F-N RÅTTOR". Jag hatar verkligen de små djuren och fattar inte hur de kommer in överallt, ringde Klas och berättade om mina misstankar så när han kom hem letade han på råttffällor och ställde ut 2, så varje gång man gick ut i tvättstugan och skulle byta på Neo så kikade man i de där livrädd att det skulle sitta en råtta i dem. Sen inatt när Klas kom och la sig så sa han "vi har fångat våran inkräktare" Fy fan det var alltså råttor i mitt hus!!!! Fattar inte hur den lilla äcliga saken har kommit in överhuvudtaget, men jag hoppas verkligen att det är genom garagedelen så att råttornas entre jämnas med grunden snart. Jag vet att man får ta med det i beräkningen när man köper ett äldre hus att det kan finnas små "råtthål" men INTE i mitt hus:-( Blir så äcklad....

Idag hade jag och Carro tänkt ta en f.m promenad så Klas får sova men misstänker att Neo vill sova igen typ när Tyra vaknar:-( Sen så är det just nu -18,6 grader ute och då har jag ingen lust att gå ut varken för min eller Neos skull så det blir nog till att lägga sig på soffan och ta en stödvila:-)

Återkommer under dagen!!!

fredag 20 februari 2009

Let´s dance

Har precis nattat Neo och det gick jättebra, bara att hålla tummarna att natten blir bra:-)

Sitter och tittar på Let´s dance nu och är lite avundsjuk på dem, det ser så himla roligt ut, om Let´s dance skulle köra med oss "vanliga okända" människor så skulle jag vilja vara med, skulle verkligen vilja lära mig alla dessa danser:-) Magnus Samuelsson har precis dansat och oj vad denna STORA karl är duktig på att dansa, tycker han verkar så himla snäll, han känns som en stor nallebjörn:-) Sen tycker jag att Morgan Alling och Niklas Wahlgren är väldigt duktiga. Laila Bagge är oxå duktig men det känns som hon har så stort försprång så därför tycker jag att de andra är bättre som inte dansat så mycket innan, det är ju en liten större utmaning för dem på nå vis. Men jag hoppas att någon av de 4 vinner:-)

Klas kom hem med ett varsitt mål från MAX till middag, onyttigt och gott:-) Ska ta mig i kragen nästa vecka för jag käkar fortfarande pencellin, sista dagen är på söndag. Sen så är det nog kanske slut ammat nu så då kan man ju ge gärnet lite mer när man inte behöver vara orolig att Neo ska få i sig nå skit för att jag är fåfäng och vill ner i vikt. Vet inte hur mycket sanning det ligger i det när de säger att man inte ska banta när man ammar för att det finns nå gifter i fettet som avsöndrar och som Neo får i sig via bröstmjölken. Jag förstår ju verkligen att man inte ska banta när man ammar det säger sig självt men det där med gifter funderar jag på om det är riktigt sant eller om det är en skrämseltaktik för att man inte ska banta...

Nu är det dags för Morgan att dansa så bäst att kolla, men appropå Morgan jag kommer ihåg när han var med i programmet "TIPPEN" då tyckte jag att han var så snygg, sen kom jag ihåg att han aldrig tog av sig sin mössa undra om han redan då var tunnhårig och det var därför??? ;-)

Kram på er!

Får vem f-n som helst skaffa barn????



Skulle ju ut på en promenad på f.m men det var en liten kille som tok somnade på golvet innan vi hann ut, han måste ha varit så trött stackarn:-) Men visst ser det skönt ut???

Var till bvc nu på e.m och vägde och mätte honom och han vägde hela 8290g och var 71,5 cm, min stora kille! Vi var ju på läkarbesök 9 feb och då vägde han 7980 g så 310 g på 11 dagar, han växer verkligen så det knakar:-)

På väg till bvc var jag in på affären en snabbis och fick mig en riktig funderare, får precis vem f-n som helst skaffa barn?? Borde verkligen vara nån form av körkort för det oxå. Var en pappa där med sina 2 barn och han skällde och gormade på dem hela tien och vad jag såg och hörde så gjorde de inte mycket väsen av sig, sen vid kassan så var han även riktigt otrevlig mot kassörskan, han verkade vara en riktigt stor idiot... Visst kan han ha haft en dålig dag (vilken jag verkligen hoppas för barnens skull) men tycker inte att det ska gå ut över alla andra i hans närhet och jag kan även ha förstått honom till en viss del om barnen betedde sig illa men det var bara honom man såg och hörde. Tyckte så synd om barnen, känns som om den killen inte skulle ha barn för man beter sig inte som han gjorde mot någon, hur dåligt man än mår!

Nu ligger killen på altanen och sover och Klas står i duschen, han ska ut och jobba igen kl 17, roligt han kom hem kl 14 och börjar igen kl 17:-( Själv ska jag ta mig en skön dusch medan han är hemma så skönt att slippa stressa när Neo och jag är ensamma och ska ändå inte göra något ikväll så kan lika gärna få plattfall på håret nu:-)

Ångest!!

Igår kväll när jag skulle sova började jag tänka på att jag ska jobba om 1 vecka, iofs bara 1 dag men kom på att jag kanske skulle börja med att vara borta några timmar och inte 10 timmar. Vet innest inne att det inte kommer att bli problem och om det skulle bli det så har jag fått lov att chefen att bara dra hem, men ändå är man lite nojjig... Har hört att om man lämnar bort barn innan de är 2 år så tror de att man överger dem, nu ska Neo vara med sin pappa så han borde inte tro att jag överger honom men han har ju varit med mig i stort sett 24 timmar om dygnet sen han föddes, HÖNSMORSA!?! Det kommer säkert att bli jobbigare för mig att vara utan Neo än tvärtom:-) Men jag längtar ju lite efter att få komma ut och bara snacka lite skit med personer som man typ aldrig träffar igen, det är ju det som är det bästa med mitt jobb...

Nu ligger Neo på golvet och leker för fullt, så roligt att se hur de utvecklas:-) Tiden går ju såååå himla fort, 6 dagar kvar tills han är 6 månader, förstå snart är han 1 år:-) Tycker det inte alls var längesen man satt här hemma med jordens kanonkula på magen och tyckte att det var tungt och jobbigt och nu pang shong så ligger det en 6 ånaders bebis på mitt golv:-)

Natten gick bra inatt oxå, Neo sov typ 20:15-23:45 då vaknade han och var jätteledsen, fick honom att somna om till ca 04:30 då han fick välling och somnade om till ca 07. Det blev inge ammat inatt heller. Vet inte riktigt men jag tror verkligen att den här vällingen gjorde susen för våra nätter, visst de är inte riktigt bra än men tycker att det är stor skillnad mot för hur det var innan. Bara att hålla tummarna att det fortsätter åt rätt åll så att jag snart kan få flera timmars sammanhängande sömn.

Nu ska vi nog bege oss ut på en långpromenad för Neo börjar bli lite kinkig så misstänker att det är dags för en tupplur för hans del...

torsdag 19 februari 2009

Så var kvällen här...

Klas nattar Neo nu och jag sitter och kollar på du är vad det äter och känner ångesten komma krypande:-( Så imorgon blir det en extra långpromenad eftersom det inte blev någon alls idag...

Blev städat idag, så skönt att få fräscht inför helgen, iofs känns alla dagar lika nuför tiden och Klas ska jobba hela helgen så det blir ingen skillnad alls för våran del... Tycker det är så tråkigt att vara ensam på kvällar/nätter men vad gör man då, har ju inte sån lust att åka någonstans nu när Neos nätter äntligen börjat funka någolunda bra, vill inte riskera att förstöra allt nu.. Sen så är det såå trist att jag inte har mamma eller pappa här i stan:-(

Känner verkligen att detta blev helt helt världelöst inlägg men mitt humör och min fantasi är inte på topp idag:-(

Natti natt

3 ÅR!!!

Idag har jag och Klas varit tillsammans i 3 år! Men det känns som om vi alltid varit tillsammans och vi har hunnit med så mycket känns det som, vi har haft hus i 2 år som vi små rustat en hel del, vi har varit ute och bilat runt i Europa, vi har världens underbaraste son på snart 6 mån:-) Livet kunde inte vara bättre...

Har sån tur att Klas jobbar f.m denna vecka så till kvällen får vi vara tillsammans:-) Tänkte då laga en supergod fläskfilé gryta sen så har jag köpt ett par Björn Borg kallingar åt honom, hade sån idétorka på vad jag skulle hitta på... Vad köper man till sin älskade??? Sen så är Klas inte den lättaste att köpa presenter till, han är ganska kräsen av sig;-) Det ska man väl iofs vara men det är tråkigt för mig.

Har varit i Valbo nu på f.m och försökt hitta nå kläder eller nå annat skoj åt honom, hittade en snygg peak piké men då var den på rea så ingen bytesrätt, då vågade jag inte köpa den så det slutade med de kallingarna, men det går ju alltid åt:-)

Måste berömma Neo, han sov ca 5 min påvägen dit och sen sov han ingenting där ute och han gnällde INGENTING!!! När jag satt honom i bilen när vi skulle åka hem så hann jag inte ens ut från parkeringen innan han sov och nu sussar han sött i sin säng;-) Men ca 5 min mellan 7:30 och 13:15 det är riktigt bra för att vara Neo, ska bli spännande att se hur länge han kommer att sova nu...

Nu ska jag passa på att städa av lite här hemma, de där förbaskade dammråttorna börjar komma på besök igen och de är inte direkt välkomna i mitt hem:-(

Undra om det börjar närma sig slutet...

Inatt vaknade inte Neo förrän vi kl 03:-) Gjorde då iordning välling och tänkte att han sover nog bättre på det och mycket riktigt somnade om till ca 7:30, så inatt ammade han inte någonting... Undra om vi är påväg att ge upp tutten nu, hmmm. Det är lite blandade känslor till att sluta amma, klart det ska bli skönt att bli "fri" men samtidigt så känns det lite trist att min lilla son inte alls är beroende av mig på samma sätt. Men tror egentligen det börjar bli dags snart då han inte är lika intresserad av tutten längre, bara nattetid då han helst skulle vilja snutta så fort han vaknar till...

Känner att jag har blivit lite mera "mogen" att lämna ifrån mig Neo nu när jag inte ammar lika mycket, ibörjan fanns det inte med på min världskarta att jag skulle kunna lämna ifrån mig Neo ens 10 min men känner mig nu redo att jobba nästa fredag och troligtvis gå på 30-års festen på lördagen, tror att mina killer egentligen klarar sig galant utan mig men känner mig lite som en hönsmamma;-)

Igår var ju första avsnittet av Grey´s för säsongen och oj vad det är bra, fattar inte att 55 min kan gå så fort och varför är det sååå himla långa reklamer just när det är Grey´s? ;-)

Idag vet jag inte riktigt vad som händer än, så jag återkommer senare:-)

onsdag 18 februari 2009

Äntligen onsdag!

Som jag längtat efter Grey´s, nu snart är det äntligen dags:-)

Sitter i soffan nu och tittar på killarna i mitt liv som ligger på golvet och busar, så himla härligt att höra Neos skratt, det smittar verkligen av sig kommer på mig själv att sitta här och le:-) Tycker det är helt otroligt att en sån liten krabat kan ge en SÅÅÅÅ mycket energi, det räcker med ett litet leende för att man ska få energi till ett helt maraton lopp. Men sen så kan han tyvärr stjäla ganska mycket energi oxå på typ nätterna om man inte får sova tillräckligt mycket. Och vi som haft ganska mycket problem med Neo på nätterna, han vill helst ha mat efter 1-2 timmar natten igenom, men sen ca 5 v tillbaka har jag kämpat på och peppa, peppa så har nätterna blivit bättre och bättre och jag hoppas verkligen det fortsätter åt det hållet...

Har fått en liten lindrigare form av nackspärr tror jag för uscha vad jag har ont i nacken:-( Tycker det har blivit värre under dagen, men fick lite massage med linement av Klas så jag hoppas det släpper lite.

Idag har det gått ganska bra att vara nyttig för Carro och jag tog en riktigt lång promenad på 2 timmar innan det var dags för föräldrarträffen, men innan den kastade vi i oss en varsin köpt smörgås men den hade vi nog redan förbrännt:-) Sen gick vi hem och Neo och jag somnade en sväng på soffan, det tar på krafterna att hålla igång hela dagarna:-) Sen var det dags att laga mat det blev korvstroganoff och ris idag, kanske inte världens nyttigaste men oj vad gtt det var...

Nu ska jag pussa lite på lillkillen innan det är dags att stoppa honom i säng.

Natti natt

Gips avtryck...

Idag ska vi ha föräldrarträff och då är det gips avtryck av våra småttingars händer och fötter som gäller, det ska bli jätteroligt. Tycker vi har det så bra på vårat bvc för vi har 1 träff i månaden i 12 månader och sista gången avslutar vi med ett stort 1-års kalas för då är alla ungefär 1 år:-) När man pratar med de som tillhör andra bvc än Andersberg så har de "bara" 6-7 träffar. Men tycker att de är trevligt att vi har många träffar då vi får någonting inplanerat och vi får träffa varandra mycket, men det är kanske tack vare at Carro och Tyra är i samma grupp det skulle inte alls vara lika roligt om man inte gick inte hittade någon man passade bra ihop med.

Vi tänkte som vanligt ta en långpromenad före och sen går vi upp till bvc och ger våra småttingar lunch innan det är dags att kladda ner händerna på dem:-)

Ikväll börjar äntligen Grey`s som jag har längtat efter det programet, så himla tråkigt när det blir uppehåll. Så skönt att det börjr fungera med läggningen för Klas för då kanske jag får se ett helt program och inte behöva fylla i luckorna med reprisen på söndag, men sen jag fick barn är jag extra glad för att repriserna finns som kan fylla i de luckorna som man missade:-)

Nu ska jag leka lite med Neo innan det är dags att promenera ner och hämta upp Carro och Tyra

Ha en bra dag!

tisdag 17 februari 2009

Aj, aj, aj bakade bullar idag...

Skulle ju baka bullar igår till frysen men tiden räckte ju inte till, så idag var det dags. Och kunde jag låta bli att smaka då??? NEJ! Bakade även nötchoklad rutor, men oj, oj vad gott det är när det är nybakat. Carro,Tomas och Tyra kom över när det vankades nybakat;-) så trevligt vi hade det... Sen blev det även en riktigt sen middag men nya tag imorgon, nu har jag ju fyllt upp frysen ganska bra så behöver inte baka på ett tag...

Hade ju lite funderingar på om jag skulle träna idag men kom på att det är nog inte nån bra idé då jag fortfarande käkar pencillin, så får lägga ner den tanken denna vecka.

Var ju på babysång idag och det var mysigt som vanligt, vi var ute och gick nästan 2 timmar innan och köpte med oss en varsin sallad istället för fikat efteråt så fram tills dess var vi jätteduktiga, men sen förstörde jag dagen med att baka bullar, förlåt Carro:-)

Nu j-lar ska det kämpas:-)

Så då var det slut på att snaska en massa godis IGEN!!!! Men nu ska jag ta i med hårdhandskarna för beach 2009 närmare sig ju med stormsteg men kan nog redan nu tala om att jag är lite sent ute så får satsa på 2010 istället:-)

Dagen började iaf bra med en blåbär/banan smootihe men 2 grova fullkornsmackor med lite kaviar och 1 ägg, sen nu vid 10:30 blir det en långpromenad med Carro och Tyra innan vi fortsätter ner på babysången. Men vet inte riktigt hur jag ska göra med min lunch då vi blir där till närmare 14:00, blir lite länge att vara utan mat ända tills dess, iofs så får vi fika på sången med hembakta smörgåsar men det räcker inte så långt får väl kanske svänga in på affären och köpa en yoghurt.

Funderar på om det inte är dags att köpa ett gymkort nu, tänk vad skönt att få köra ett svettigt spinningpass, konstigt att man längtar efter det:-) Men det är väl en god sak för det bevisar ju att lusten/kämparglöden finns. Får se när Klas kommer hem idag om jag kanske försöker hitta nå pass som passar mig.

Inatt var det oxå en ganska bra natt, Neo sov det mästa i si säng och vaknade "bara" 2 gånger. Sen en stor framgång i våran vardag är att Klas har lyckas lagt honom 3 kvällar irad, vilken skillnad det blev nu med vällingen så det finns stora förhoppningar om att gå på 30-års festen den 28:de:-)

måndag 16 februari 2009

Åh vilken kille...



Var bara tvungen att lägga in detta underbara kort på min dyk kung:-)

Storhandling avklarad

Efter Neo e.m sov blev det middag och sen storhandling, allt kräver numera en väldig planering, det är inte bara att åka utan måste tänka efter när åt han senast, har han en ny blöja m.m men tycker att vi börjar kunna det här med att ha en liten nu:-) Var upp på ica Maxi och det var inte alls så mycket folk så himla skönt att slippa trängas...

Nu ska jag försöka att sluta med gotta, tänkta baka bullar idag så att jag fick smaka en nybakad bulle innan jag försökte ge upp med sockret men tiden sprang iväg så det blev inga bulla ikväll. Carro och jag tog i hand på att vi ska pappa varandra till att inte äta godis, så detta ska vi klara tjejen!! Det känns nu som om jag är riktigt stark men jag vet att imorgon när suget kommer så kommer det att vara tok jobbigt, men om jag klarar av de första dagarna brukar det bli bättre sen. Nån som gått ner en massa och har nå bra tips???

Imorgon är det babysång som gäller så trevligt, får passa på att ha extra trevligt för nästa vecka är det sportlov och då är det uppehåll:-( Tycker vi har det riktigt trevligt där uppe, ett riktigt bra gäng känns som om de flesta av oss är ganska lika varandra det finns alltid en massa att prata om.

Cup cakes...

Innan promenaden var det dags att baka lite hallon cup cakes... Leilas "a pice of cake" är verkligen en underbar bok om man gillar att baka, så himla mycket spännande grejer...

Sen blev det en långpromenad för oss, vi var ute strax över 2 timmar, det var jätteskönt:-) Och så himla trevligt det är med promenaderna när Carro är med. Efter promenaden gick vi hem hit och lagade lite pastasallad och åt nybakade cup cakes (utan frosting) sen blev det till att sitta på golvet med våra småttingar så de fick leka av sig lite...

Nästa fredag 27:de ska jag JOBBA!!! Oj, oj undra hur det kommer att gå:-) Är lite nervös, tänk om man glömt bort allting, det var ju trots allt 9 månader sen jag jobbade sist. Sen undra hur det kommer att gå här hemma med vår mammiga son, men på dagen tror jag inte att det kommer att vara nå problem. Chefen sa att om det blir problem så är de bara att åka hem, så skönt med en förstående chef som har 3 småbarn själv.

Nu är det dags för lite mellis för Neo och sen ska vi ta en liten tupplur innan det är dags för storhandling på Maxi denna gång, för de hade både billig fläskfilé och köttfärs (gamlingen tänker till igen)...

Vilken natt...

Natten har gått över förväntan inatt, vår lilla son brukar inte vilja sova längre stunder utan vill vakna och gråta lite och helst få lite tutte mellan varje gång och sen vill han görna sova på bredden i våran säng vilket innebär att det blir riktigt trångt för Klas och mig, men.... Inatt sov han i sin säng nästan 20:30-06:30 fick mat 2 gånger och sen 06:30 kom han över i våran säng och sov då vidare till 07:40, detta var en jättebra natt för oss, hoppas verkligen det fortsätter så. Vi har ju börjat med välling på kvällarna nu så om vi har tur så börjar det bli bättre nätter nu. Sen ännu en ganska stor grej är att Klas har lagt honom 2 kvällar i rad och det hör absolutinte till vanligheterna då vår lilla son är väldigt mammig...

Idag på f.m ska jag och Carro ta våra barnvagnar på en promenad så att våra små trollungar får sova, så himla trevligt att man har sällskap. Tacka vet jag föräldrarträffarna för om de inte fanns skulle jag och Carro aldrig träffas och det hade varit så mycket tråkigare utan henne och Tyra. Vi har inte känt varandra så länge men ändå känns det som om vi känt varandra i hela livet, vi är så lika varandra:-)

Nu är det dags att byta en väldigt illaluktande blöja och sen blir det frukost...

söndag 15 februari 2009

Bakat och klart...

Det blev lite bakat iaf det blev kolakakor, drömmar och chocolate chip cokies sen imrogon blir det nog bullar och ev. lite matbröd:-)

Efter bakningen tog vi en sväng ut till Marie och Bengt och fick lite fika och pratade lite om hennes bebis i magen och deras hus byggar planer, det var jätte trevligt, det var verkligen jättelängesen jag träffade eller pratade med henne.

På vägen hem så stannade vi och köpte med oss lite kina mat, har inte ätit det sen 2 dagar innan Neo föddes, då satt man och petade i maten mellan värkarna så denna gång smakade det bättre:-) Men hade tagit upp köttfärs så det första man fick göra efter maten var att ställa sig och göra spagetti och köttfärssås till matlådor och nu är det dags att bara mysa i soffan innan det blir dags för sängen.

Natti natt!!!

Baka, eller inte baka???

Så lyder dagens stora fråga. Skulle verkligen behöva baka och fylla upp frysen, så bra att ha när man får främmande, men... Det är ju så himla svårt att låta bli när sötsuget faller på och jag måste verkligen försöka skära ner på socker, men det är ju sååå svårt. Jag förstår verkligen att misbrukare av alla dess slag har svårt att ta sig ur sitt beroende, för även om viljan finns där att sluta så är det fruktansvärt svårt att låta bli. Om jag lyckas hålla mig borta från godis ett längre tag så råkar oftast konsumtionen av kakor/bullar öka och det är ju inte riktigt meningen, för meningen är ju att suget ska minska. Jag är verkligen BEROENDE av socker, skulle nog egentligen behöva läggas in på avgiftning:-) Men helt allvarligt, hur ska man bli av med ett beroende? Vill ju så gärna, så hur kan det vara så himla svårt???

Vi har ganska nyligen kommit hem från babysimmet i Valbo, lillkillen var jätteduktig som vanligt, han dök 3 gånger. Svärfar var med och knäppte en massa kort och han fick till ett jättebra undervattenskort på Neo, ska lägga ut det såfort vi får bilderna. Sen hann vi knappt sätta oss i bilen innan Neo slocknade, så slut man blir av att härja runt i vattnet. Tycker det är så mysigt de söndagar då vi kan åka ut hela familjen, det är en av veckans höjdpunkter, så mysigt att göra en riktig familjegrej:-)

Melodifestivalen

Tycker det är lite överskattat med alla dessa deltävlingar, tycker att det var bättre förut då det var Melodifestivalen 1 kväll och inte 5 kvällar, men de gör väl allt för att tjäna pengar. Appropå tjäna pengar, vad är det för värdelöst röstning de har kommit på i år? Känns som om de gör allt för att få in så mycket pengar som möjligt, men jag tror det kommer att sluta med att ingen vil kolla längre och absolut inte sitta och rösta. Men måste nog erkänna att det var ganska bra låtar som gick vidare kollade/lyssnade bara med ett halvt öra men det fick mig att tro att det blev ganska bra slutresultat.

Nu har vi käkat frukost och Neo är inte lika glupsk som vanligt, hmmm. Funderar om det är tänder på g, då han inte vill ha varm mat och han glupskar i sig desserten som är kall och vill ha mycket vatten. Säkert inge ovanligt men man reagerar ju då han alltid älskat maten. Men vad vet jag, kanske är en lite period då han vill trillskas bara. Känns som om man skulle vilja ha en manual på de små och kanske oxå en av och på knapp som styrde sömnen:)

Nu ska vi klä på oss och åka ut till Valbo och babysimma lite:-)

Ha en underbar dag!